Lintulauta, ruokinta-automaatti

Näytetään kaikki 4 tulosta

65,00 
60,00 

Lintulauta, ruokinta-automaatti

Lintulauta, ruokinta-automaatti – Ruokatalo

125,00 

Lintulauta, ruokinta-automaatti

Oravabaari

40,00 

Lintulauta eli ruokinta-automaatti

Lintulauta on perinteinen ja vakiintunut termi lintujen talviruokintaa
varten rakennetusta ruokapaikasta. rakenne koostuu laudasta tai levystä, jonka päälle siemenet tai pähkinät asetetaan. Tuotteessa on usein myös katto, joka löyhästi suojaa ravintoa sateelta. Lintujen talviruokinnassa on kuitenkin tärkeätä huomioida ainakin kaksi merkittävää seikkaa.

1. Ruokintapaikan/lintulaudan rakenne tulee olla sellainen, etteivät linnut pääse ulostamaan tarjolla olevan ravinnon sekaan. Näin ehkäistään tehokkaasti lintujen sairastumista haitallisiin tauteihin.

2. Lähes yhtä tärkeätä on, etteivät siemenet pääse putoamaan ruokintapaikalta/lintulaudalta maahan, tällöin on vaarana kutsumattomien vieraiden saapuminen ruokapaikalle.

Perinteinen lintulauta

Perinteinen lintulauta ei juuri koskaan täytä edellä mainittuja vaatimuksia ja siksi nykyisin lintulaudan korvaajana toimii lintujen ruokinta-automaatti, jossa nämä tärkeät ominaisuudet löytyvät.
Ruokinta-automaatissa on säiliö, jossa ravinto pysyy sateelta suojassa
ja linnut saavat poimuttua ruokaa sopivan kokoisista aukoista, jonne sitä valuu säiliöstä lisää kulutuksen mukaisesti.

Lintujen ruokinta-automaatteina Ravinteli ja Ruokatalo edustavat nykyvaatimukset täyttäviä lintulautoja parhaimmillaan.

Lintujen talviruokinta

Kun harkitset lintujen talviruokinnan aloittamista, niin on hyvä muistaa, että sinun tulee jatkaa sitä koko ruokintakauden ajan. Mikäli sijoitat ruokapaikan pihapiiriin, niin sen välittömässä läheisyydessä tulisi olla pensaita tai puita, jotka tarjoavat suojaa ruokailemaan saapuville linnuille. Avoimille ruokapaikoille linnut arastelevat saapua.

Lintulauta on ruokinta-automaatti ruokatalo
Lintulauta eli ruokinta-automaatti on helppo asentaa. Kaikki ruokinta-automaatit valmistetaan Suomessa ja ovat laadukasta käsityötä.

Tyytyväisen asiakkaan kommentti:
“Ravinteli viety eilen paikalleen. Upeaa tekoa tämäkin, on takuulla pitkäikäinen ja kestää joka säässä. Sisällä oleva kehys on nerokas keksintö, siemenet ei toden totta valu ulos aukoista, vaikka kaatoi ravintelin täyteen siemeniä.