HUR BLEV JAG HOLKBYGGARE?

För flera år sedan, mest av en slump, kom jag för mig att tillverka holkar för talgoxar och upplevde att det var riktigt trevlig sysselsättning. Sedan dess har jag lekt med tanken på att våga livnära mig på att tillverka egna fågelholkar, som är en välkänd finländsk traditionell produkt, och som nästan var och en av oss kunde tillverka? Om jag gjorde dem exceptionellt bra, skulle jag ha tillräckligt med kunder? Jag har övat mig på holkbygge nu i ett par år och har under den tiden fått mycket positiv respons och till och med uppmaningar:” Lägg ut holkarna till försäljning på nätet, det finns inga liknande.”

I samband med att utbudet breddades stärktes även beslutet att etablera ett företag.

En av de bästa aspekterna av torgförsäljning är interaktionen som uppstår vid möten med kunderna. Faktum är att jag har lärt mig nästan allt jag kan om den här branschen av inspirerande kunder.

Näthandeln kan naturligtvis inte ersätta detta, och det är den inte heller tänkt att göra, eftersom vi fortfarande finns på torgen. Den tjänar ändå de många kunder som inte har möjlighet att köpa med sig en holk från ståndet. Om man har befunnit sig mitt i en semesterresa, på affärsresa eller inte alls har möjlighet att ta sig till platsen.
Under hösten 2019 flyttade vi till större produktionsanläggningar invid Kustöbron i S:t Karins, där jag så gott som dagligen glatt betjänar mina kunder. För säkerhets skull är det en bra idé att ringa innan man tittar in till verkstaden för att försäkra sig om att holkförsäljaren inte befinner sig på något annat försäljningsställe eller är ute på andra holkärenden.

Produktutvecklingen fortsätter även om utbudet av holkar redan är rätt omfattande. Förutom matningsautomater kompletteras kollektionen även av häckningsprodukter för andra arter. Utöver det tillverkar jag även skräddarsydda beställningar till kunder.

Om du uppskattar produkternas användarvänlighet och långa hållbarhet, är du välkommen att komma och träffa mig eller höra av dig, så tar vi hand om dina holkärenden – det kommer fåglarna att gilla.

Holkhälsningar

Harri